OVH 2000
09
APR
2016

30 april 2016 Feestelijke opening Watersportseizoen en Dekdweilfestival Heeg

Posted By :
Comments : Off

Zaterdagmiddag 30 april v.a.13.00 uur opent Heeg feestelijk het Watersportseizoen 2016. Deze dag wordt georganiseerd door OVH2000, De Heegemer Dekweilers en Horeca Heeg.

Zaterdag 30 april 2016 wordt het Watersportseizoen in Heeg feestelijk geopend. Vanaf 13:00 wordt in het centrum van Heeg een braderie georganiseerd. In de feestelijk versierde Harinxmastraat en de Syl wordt een braderie en een preuvenement met allerlei lekkere hapjes en drankjes door inwoners van Heeg en producten van Heegemer winkeliers aangeboden.

Ook is op deze dag de opening van het nieuwe watersportcentrum Friese tjottervloot WSH, de passantenhaven en het nieuwe dorpsstrand.

Het Dekdweilfestival waar dit jaar 7 verschillende orkesten uit het hele land deelnemen, belooft ook dit jaar weer een muzikale happening te worden.

Tijdens dit Dekdweilfestival zullen de orkesten optreden in het centrum en op het water van Heeg , Woudsend en Gaastmeer. Bovendien is het voor bezoekers mogelijk om met een doorlopende gratis vaardienst van Heeg-naar Woudsend en v.v. mee te varen waar op 29-30-april en 1 mei de Friese sleepbootdagen worden gehouden. Aan boord van een klassieke beurtveer-en rondvaartboot met aan boord een dekdweilend dweilorkest. Opstappen kan op de Syl in Heeg.

In de ochtend is dit jaar de eerste Hoora Fit en frij rin. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd, is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. De jeugd gaat om 10.30 van start. Voor hen zijn twee verschillende afstanden uitgezet, 1/2 mijl en 1 mijl. De lopers van de langste afstand starten om 11 uur en lopen 10 mijl (16,1 km). Er wordt ook een route uitgezet van 4 mijl (6,4 km) en gaat aansluitend van start. De finish is midden in het centrum van          Heeg.

In Woudsend worden op 29-30 april en op 1 mei de 15e Friese sleepbootdagen gehouden. Deze verbinding tussen Heeg en Woudsend wordt gemaakt met klassieke beurtveer- en rondvaart boten met een doorlopende gratis vaardienst Heeg-Woudsend en v.v.

Als knallende afsluiter zullen rond 18:00 alle dekdweilorkesten zich op de Syl in Heeg verzamelen om het watersportseizoen voor geopend te blazen.

Dankzij de inzet en ondersteuning van bedrijven/standhouders, Horeca, OVH2000 en de Rabobank kunnen wij ook dit jaar weer een spetterende start van het watersportseizoen organiseren.

Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Kees van Eck via khvaneck@gmail.com of 06-53857441

Voor informatie over het preuvement en braderie kunt u contact opnemen met Theresia Koning, tkoninglauw@hotmail.nl of 06-81172660

Over de schrijver