OVH 2000

VVV Waterland van FrieslandHieronder een overzicht van de activiteiten in Heeg. Voor meer evenementen in Heeg en omgeving verwijzen wij u naar de website van de VVV Waterland van Friesland.

 

Opening Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer
zaterdag 20 april 2019
Heeg

Dekdweilorkesten openen Watersportseizoen 2019 Zaterdagmiddag 20 april, om 13.00 uur, is de feestelijke en bovenal muzikale opening van het nieuwe Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer 2019. In Heeg, Gaastmeer en Woudsend zijn er feestelijkheden tussen 13.00 en 18.00 u. Vaar mee met een rondvaartboot.

Dekdweilers openen Watersportseizoen 2018

Zaterdagmiddag 20 april, om 13.00 uur, is de feestelijke en bovenal muzikale opening van het nieuwe Watersportseizoen Heeg-Woudsend-Gaastmeer 2019.
In Heeg, Gaastmeer en Woudsend zijn er feestelijkheden tussen 13.00 en 18.00 u.

Verbindend element tussen de festivals is een vaarverbinding tussen Heeg en Woudsend. Bezoekers kunnen gratis heen en weer varen tussen beide dorpen. Tussen Heeg en Gaastmeer rijden Amerikaanse schoolbussen.
In alle dorpen is ook voldoende gratis parkeergelegenheid.
De feestprogramma’s van Heeg, Gaastmeer en Woudsend vullen elkaar op bijzondere wijze aan. Braderie en Proefevenement van Heeg vinden plaats in het feestelijk versierde centrum van het dorp. Inwoners en winkeliers bieden allerlei lekkere hapjes en drankjes aan. Voorafgaand aan de festiviteiten is er in Heeg de FIT en Frij Run*. Het gevarieerde parcours van deze hardloopwedstrijd is uitgezet rond het waterrijke gebied van Heeg. Voor jong en oud zijn er verschillende afstanden; de finish is in het centrum van Heeg.
In Gaastmeer is er een gezellige braderie in het centrum.
In Woudsend zijn er doorlopend muziekoptredens van dekdweilorkesten op het MFC-plein bij de passantenhaven, aangevuld met kraampjes en kinderattracties. In de pauzes optredens van het Woudsender shantykoor “de Pôllesjongers”.
Aan het Dekdweilfestival in Heeg nemen dit jaar zes dweilorkesten deel. Tijdens dit festival treden de orkesten op in het centrum van Heeg, maar sommige ook in Gaastmeer en in Woudsend.
Voor de bezoekers van Heeg en van Woudsend liggen programma’s en plattegronden klaar, die ervoor zorgen dat iedereen op tijd het optreden van zijn of haar keuze kan volgen.
Als knallende afsluiter verzamelen rond 18.00 u alle dekdweilorkesten zich op de Syl in Heeg en blazen het watersportseizoen voor geopend. Aansluitend is er muziek in het voormalige pand van T&T.

Bedrijven, standhouders en horeca
Festivals als deze kunnen niet bestaan zonder de uitdrukkelijke praktische en financiële hulp van plaatselijke ondernemers en horeca. Ook de gemeente Súdwest-Fryslân en de Rabobank dragen financieel bij aan het welslagen van deze openingsfeesten.

 

* Vanaf 10:30 is er de Fit & Frij Rin en vanaf 13:00 begint de opening van het Watersportseizoen